måndag 27 april 2009

Nu börjar vi!

Välkommen till bloggen för Internet För Äldre i Norrtälje! Här kommer jag att skriva inlägg som gör det möjligt för dig att följa vad som händer i projektet.
Just nu..

.. har vi skickat ut alla inbjudningar till äldre i kommunens allra nordostligaste hörn. 297 brev till samtliga över 65 år inom postnummerområdet 760 45 Grisslehamn. Vi ses på Singö den tolfte maj!

.. har vi gjort upp med Solhem - det kooperativa seniorboendet i Elmsta - om att starta datakurs den 15 maj!

.. har vi varit med på ett personalmöte på Vårdbo Äldreboende i Norrtälje. De kommer att vara med i projektet. Vi räknar med att inom kort kunna placera en dator med en 40" TV-skärm där!

.. vi kommer att vara med på ett motsvarande personalmöte på Elmstagårdens Äldreboende. Förhoppningsvis är personalen även där positiva till att vara med i projektet. I så fall kommer vi att ställa dit en dator med en 40" TV-skärm där också. Helst före deras Anhörigdag den 17 maj!

.. Steg två med de båda Äldreboendena blir att utbilda personalen.

.. samarbetar vi för fullt med SeniorNet Roslagen.

.. kommer vi att börja samarbeta med SPF Skutan i Elmsta.

.. har vi påbörjat samarbete med rektor Jaak Kriisa på Norrsundskolan. Han är är rektor för flera skolor. De släpper gärna in oss i skolorna för att utbilda äldre! Norrsundskolan har en IT-profil.. passar väldigt bra att vi samarbetar kring att se till att de äldre i samma område blir bra på datorer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar