torsdag 25 juni 2009

Sommaren är här!

Sedan sist.. har alla tre grupperna på Singö tagit sommarlov. Den 15 juni genomfördes sista kursdagen för säsongen för äldre på landsbygden. Återupptar verksamheten i augusti. Samtliga 19 pers kommer att fortsätta, därutöver är det ytterligare ca 40 personer som vill börja kurs i höst - på Singö!

Minst 12 personer 75-95 år, på Solhem, vill gå vidare och lära sig mer.

Jag var ute med Bokbussen - som vi vill göra om till Internetbussen på lördagar! - i tisdags. Åkte en annan tur än förra gången. Träffade bl a ett äldre intresserat par strax söder om Grisslehamn som kan vara en kontakt till andra bofasta äldre i området. De hade tänkt åka till Singö men avstått därför att "de inte kan nånting alls om datorer!" Perfekt, just såna vi är ute efter! Förhoppningsvis kan vi dra igång bussprojektet under tidig höst. Målet är att åtminstone träffa 9-12 personer under ca 3-4 stopp per resa med bussen.

Hoppas också kunna utöka samarbetet med SPF Skutan - den mycket aktiva pensionärsföreningen i den lilla tätorten Elmsta och på Väddös landsbygd. De har i princip sagt att de "har hur många handledare som helst" så min funktion är bl a att hitta lokaler. Har pratat med rektorn för Norrsundsskolan (och Singö Skola). Han är beredd att släppa in SPF Skutan i lokalerna, där det också finns gott om datorer. Kan förhoppningsvis bli många som kan gå på kurs i höst... Norrsundsskolan har en IT-profil. Så vad passar väl bättre än att skolan också bidrar till att IT-kunskaperna också ökar bland de äldre. Det passar skolans image!

Men.. just nu.. är det äldreboendena Elmstagården och VårdBo som gäller för min del. Har fixat höj- och sänkbara bord till respektive plats. Tror det är bra om någon i rullstol ska ut på nätet. Datorerna, som har både 22" och 42" skärmar samt skrivare/scanner och högtalare, är på plats. Väntar bara på bredbandsuppkopplingen. Elmstagården kan få det inom de närmaste dagarna, Vårdbo får kanske vänta lite.

Sätter mig strax i bilen och åker till Elmstagården..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar